środa, 22 września 2021
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
"Mobilni zawodowcy"
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 3851220
Dzisiaj: 451
IP: 44.192.254.246

Aktualnie :
zalogowanych: 0
gości: 8

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

FILM PROMOCYJNY
autor: Mirek  2021-03-18        Skomentuj 0

Warsztaty kulinarne z Marcinem Budynkiem
11.03.2021 r. odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne pt. „Stawiam na wieprzowinę” z udziałem słynnego kucharza Marcina Budynka. Szkolenie odbyło się w formie teoretycznej i praktycznej. Zaproszony gość wygłosił prelekcję z zakresu obróbki technologicznej mięsa wieprzowego. W drugiej, warsztatowej części spotkania wzięło udział 20 uczniów z klas: II Branżowej Szkoły I Stopnia - kucharz i II Technikum Zawodowego - technik żywienia i usług gastronomicznych. W czasie warsztatów uczniowie poznali nowoczesne metody obróbki mięsa, marynowanie wieprzowiny, kompozycje smakowe i aranżację potraw. Pod okiem Marcina Budynka uczestnicy spotkania przygotowali: schab w sosie kwaśnym z ryżem jaśminowym, makaron smażony z wieprzowiną w czarnym pieprzu i jajkiem z woka, żytnią grzankę z kiełbasą z kminkiem, majerankiem i młodą kapustą oraz sajgonki z karkówką. Potrawy smakowały tak dobrze, jak wyglądały! Podziękowania za dzisiejsze spotkanie należy skierować w stronę koordynatora projektu Związku „Polskie Mięso”, pana Marcina Budynka i jego ekipy. Jest to dla nas ogromne wyróżnienie, bowiem nasza szkoła jest jedną z dziesięciu z całej Polski, które zostały zakwalifikowane do tego projektu.
autor: Karolina  2021-03-11        Skomentuj 0

TELEFON ZAUFANIA
autor: Mirek  2021-03-09        Skomentuj 0

Harmonogram próbnej matury
autor: Mirek  2021-03-05        Skomentuj 0

Stawiam na wieprzowinę

autor: Mirek  2021-03-05        Skomentuj 0

Matura próbna
autor: Mirek  2021-02-25        Skomentuj 0

Spotkanie z przedstawicielami Centrum Kształcenia Językowego THE POINT.
W dniach 16.02.2021r. uczniowie klas I TZ technik hotelarstwa i 18.02.2021r. uczniowie klas I TZ technik eksploatacji portów i terminali, I TZ technik technologii żywności oraz I TZ technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami języka angielskiego wzięli udział w spotkaniu z przedstawicielami Centrum Kształcenia Językowego THE POINT. Prelekcja dotyczyła znaczenia nauki i znajomości języków obcych. Po krótkiej prezentacji, uczniowie mogli sprawdzić swoją wiedzę dotyczącą języków obcych w krótkim quizie. Najlepsze wyniki osiągnęli następujący uczniowie: Agata Maćczak - klasa I TZ technik hotelarstwa; Oliwia Dymowska - klasa I TZ technik eksploatacji portów i terminali Karolina Jabłońska - I TZ technik technologii żywności/ żywienia i usług gastronomicznych. Nagrody w quizie to gadżety usprawniające naukę języków obcych w trybie online. Gratulujemy.
autor: Karolina  2021-02-18        Skomentuj 0

Dzień Otwarty online w SGGW

autor: Mirek  2021-02-16        Skomentuj 0

OGŁOSZENIE

autor: Mirek  2021-02-08        Skomentuj 0


 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 

Jednostka Organizacyjna Powiatu Kutnowskiego



aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2020 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl