piątek, 20 lipca 2018
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 2255882
Dzisiaj: 836
IP: 54.81.102.236

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

UWAGA!
UWAGA!
Harmonogram egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w sesji styczniowej znajduje się w gablocie na parterze.
autor: Bartek  2017-12-14        Skomentuj 0

Konkurs na najciekawszą dekorację świąteczną sali rozstrzygnięty!
12 grudnia 2017 r. rozstrzygnięto konkurs zorganizowany przez Samorządu Uczniowski na najciekawszą dekorację świąteczną sali lekcyjnej. Zwyciężyła klasa II TZ żug/terminale, która wygrała pyszny poczęstunek - szarlotkę z lodami dla każdego ucznia.
autor: Karolina  2017-12-13        Skomentuj 0

Udział doradcy zawodowego w szkoleniu nt. Zintegrowany System Kwalifikacji
W dniu 11 grudnia 2017 r. p. Mariola Dębowska wzięła udział w Seminarium informacyjnym organizowanym przez Instytut Badań Edukacyjnych dla pracodawców, właścicieli firm i doradców zawodowych nt. ZINTEGROWANEGO SYSTEMU KWALIFIKACJI. Podczas seminarium uczestnicy dowiedzieli się m.in.:
• Czym jest Zintegrowany System Kwalifikacji i dlaczego pracuje się nad jego wdrażaniem?
• Po co mamy numery na świadectwach?
• Wymierne korzyści, jakie niesie za sobą idea „uczenia się przez całe życie”.
• Jak właściwie opisywać kwalifikacje, by bez trudu włączyć je do Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji?
• W jaki sposób projektować proces walidacji efektów uczenia się dla kwalifikacji rynkowych?
• Jak zostać instytucją certyfikującą i/lub podmiotem zewnętrznego zapewniania jakości?
 Seminarium prowadziła p. Joanna Wadas - trener Instytutu Badań Edukacyjnych zaangażowana w projektowanie i wdrażanie rozwiązań instytucjonalnych ZSK. Seminarium zawierało elementy: wykładów, warsztatów, ćwiczeń indywidualnych i pracy w grupach. Zajęcia podzielone były na IV sesje:
• Sesja I – Wprowadzenie do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji
• Sesja II – Ramy kwalifikacji, Zintegrowany Rejestr Kwalifikacji
• Sesja III – Walidacja i zapewnienie jakości
• Sesja IV – Włączanie, nadawanie kwalifikacji
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Uczniowie zakwalifikowani przez Marcina Budynka do VII edycji projektu „Gotuj Lokalnie”.
Kilka tygodni temu nauczyciele przedmiotów zawodowych: Emilia Durka i Anna Sujecka uczestniczyły w dwudniowych warsztatach prowadzonych w Warszawie przez mistrza kulinarnego Marcina Budynka. Po powrocie panie podzieliły się z uczniami zdobytą w czasie szkolenia wiedzą, którą już niedługo będą oni mogli wykorzystać w praktyce. Marcin Budynek wytypował bowiem naszą szkołę do udziału w konkursie kulinarnym „Gotuj lokalnie”. Do finału zakwalifikowali się: Daria Wesołowska z kl. III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych i Łukasz Ciechomski z kl. III Zasadniczej Szkoły Zawodowej kucharz. Uczniowie pod opieką Emilii Durki i Anny Sujeckiej przygotowali: przystawkę, którą stanowił faszerowany filet z kurczaka zagrodowego, podany z sosem grzybowym w towarzystwie flambirowanych kopytek z dyni oraz danie główne - bogactwo jarzyn, mięsiwa oraz wątróbki drobiowej, wypełniające kruche babeczki otoczone sosem na bazie jaja z wolnego chowu. Finał konkursu odbędzie się już 15 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORMA w Warszawie. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę – kurs w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka oraz nagrody rzeczowe. Trzymamy kciuki.
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Walka o Tron – Larp historyczny
Fundacja Budzenie Pasji i Muzeum Regionalne w Kutnie przeprowadziły ostatni już etap historycznego Larpa – Walka o Tron 1733. W Kutnowskim Domu Kultury młodzież ostatnich klas gimnazjów i pierwszych klas szkół ponadgimnazjalnych odgrywała tym razem role uczestników Sejmu Walnego dla wyboru władcy Polski. Uczniowie naszej szkoły występowali jako przedstawiciele Warmii i Prus, reprezentując zarówno szlachtę, jak i mieszczan. Liwia Marciniak z kl. I TZ technik hotelarstwa, występująca jako armator gdański, w tej edycji uzyskała maksimum punktów i zostawiła daleko w tyle wszystkich innych uczestników tej edukacyjnej zabawy. Jako jedna z najlepszych otrzymała wiele nagród rzeczowych oraz czeka ją wycieczka do Gdańska do Muzeum II Wojny Światowej.
Galeria
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Udział uczniów w Konkursie Historycznym „Żołnierze wyklęcie – obudźcie Polskę
Po raz kolejny młodzież naszej szkoły wzięła udział w Konkursie Historycznym „Żołnierze wyklęcie – obudźcie Polskę” organizowanym przez parlamentarzystów ziemi łódzkiej. W etapie szkolnym zwyciężył Mateusz Ciszewski z kl. III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych przed Weroniką Wolską z kl. III TZ technik hotelarstwa i Maciejem Byczkowskim z kl. I TZ technik eksploatacji portów i terminali. Cała trójka przeszła do etapu regionalnego, który odbędzie się na początku II semestru w jednostce wojskowej w Leźnicy Wielkiej.
Gratulujemy!
Galeria
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Warsztaty ozdabiania pierników
W Mikołajki 6 grudnia 2017 r. klasa I A TZ technik żywienia i usług gastronomicznych gościła uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1. Trzecioklasiści wzięli udział w warsztatach, dekorując pierniczki upieczone wcześniej przez młodzież. Nad przebiegiem zajęć czuwała p. Monika Gasik.
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Seminarium branżowe dla nauczycieli sektora hotelarsko-gastronomiczno-turystycznego
W dniach 5-6 grudnia 2017 r. odbyło się kolejne szkolenie z cyklu seminariów branżowych dla nauczycieli i pracodawców sektora hotelarsko-gastronomiczno-turystycznego. Przy udziale przedstawicieli Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi spotkali się w Warszawie nauczyciele z całej Polski. Naszą szkołę reprezentowała p. Beata Michałkiewicz. Konferencja dotyczyła konsultacji zmian w kształceniu zawodowym, zasad egzaminowania w zakresie zawodu i kwalifikacji oraz szczegółowej struktury podstawy programowej. Dużym zainteresowaniem cieszyło się wystąpienie Karola Okrasy, który opowiadał o zawodzie kucharza i na przykładzie swojego doświadczenia podkreślał znaczenie praktycznej nauki zawodu. Istotnym walorem konferencji była dyskusja nauczycieli dotycząca zakresu treści podstaw programowych kształcenia w zawodach, które będą realizowane od 1 września 2019 r.
Galeria
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Adrianna Pęgowska z kl. II ZSZ kucharz uznana za OSOBOWOŚĆ KONKURSU GASTRONOMICZNEGO!
Za nami udział w IX Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia”. Uczniowie z kl. II ZSZ kucharz: Adrianna Pęgowska i Artur Witczak przygotowywani przez nauczyciela - panią Emilię Durkę poradzili sobie z ogromnym stresem, jaki towarzyszył im w trakcie przygotowywania swoich potraw. Adrianna i Artur wrócili szczęśliwi i docenieni przez wybitnych kucharzy. Uczniowie otrzymali medale, dyplomy i nagrody książkowe. Oprócz tego Adrianna Pęgowska otrzymała nagrodę za OSOBOWOŚĆ KONKURSU, którą przyznali jej kucharze i Burmistrz Dzielnicy Śródmieście M. St. Warszawy. Uczennica otrzymała puchary, mikser i blender kuchenny. Uczniom życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.
autor: Karolina  2017-12-10        Skomentuj 0


 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl