wtorek, 12 grudnia 2017
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja 2017
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 2042536
Dzisiaj: 641
IP: 54.145.51.250

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

Parzenie herbaty
Parzenie herbaty przez większość ludzi uznawane jest za prostą i szybką czynność. Wystarczy, że zalejesz herbatę wrzątkiem, chwilkę odczekasz i gotowe. Nic bardziej błędnego………
 Sposoby parzenia herbaty są różnorodne. A sztukę jej właściwego parzenia wcale nie tak łatwo posiąść, o czym wiedzą chińscy mnisi. Aby herbata była smaczna i zachowała swoje właściwości, należy przestrzegać reguł jej parzenia. Dbać, by nie zwietrzała, zalewać ją odpowiednią  temperaturą wodą i czekać, aż nabierze odpowiedniego koloru i aromatu. O tych i innych informacjach  klasa III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych dowiedziała  się na zajęciach z obsługi konsumenta pod okiem  pani profesor Joanny Andrzejewskiej.
Każdy znalazł odpowiednią herbatę dla siebie a dla znużonych zaparzyliśmy Yerba Mate.
GALERIA
autor: Adam  2015-05-29        Skomentuj 42

Gazetka
31 maja obchodzony jest Światowy dzień bez tytoniu. To ważna data promująca zdrowy styl życia. Celem Światowego Dnia Bez Tytoniu jest ochrona obecnych i przyszłych pokoleń przed niszczącymi skutkami zdrowotnymi spowodowanymi paleniem tytoniu, ale też konsekwencjami społecznymi, środowiskowymi i ekonomicznymi używania tytoniu i narażania na dym tytoniowy.
Uczniowie klasy III ZSZ kucharz włączyli się do obchodów tego dnia. Przygotowali gazetkę, która przypomina o zgubnych skutkach palenia tytoniu. Nad akcją czuwała wychowawczyni pani Emilia Durka.
autor: Adam  2015-05-29        Skomentuj 0

Konkurs
W piątek, 22 maja 2014r o godz. 12.00 , rozegrany został finał IV Międzyszkolnego Konkursu Historycznego „Patron znany czy nieznany? 37 Łęczycki Pułk Piechoty im. ks. Józefa Poniatowskiego  i jego czasy”
Organizatorami tegorocznej edycji oprócz Kutnowskiego Towarzystwa Historycznego było I Liceum Ogólnokształcące PUL im. 37 Łęczyckiego Pułku Piechoty w  Kutnie  a współorganizatorami: Stowarzyszenie Historyczne Pułk 37 oraz Centrum Teatru Muzyki i Tańca .
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie Kasjan Czaja i Krystian Błaszczyk pod opieką pana Rafała Taglewskiego.
autor: Adam  2015-05-28        Skomentuj 0

Charakterystyka rolnictwa, rynku produktów..
W dniach  10 – 14 maja 2015r r.  odbył się wyjazd studyjny  "Charakterystyka rolnictwa, rynku produktów spożywczych i szkolnictwa rolniczego na Łotwie”, organizowanego przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie. W wyjeździe brało udział 17 nauczycieli z różnych regionów Polski a z naszej szkoły pani Joanna Andrzejewska.
Podczas pobytu w Rydze omówione były następujące zagadnienia:
•    system  szkolnictwa zawodowego na Łotwie
•    specyfika  przetwórstwa spożywczego na Łotwie
•    promocja i sprzedaż produktów spożywczych na Łotwie
•    współczesne oraz tradycyjne formy działalności rolniczej na Łotwie
•    Wspólna Polityka Rolna na Łotwie

GALERIA
autor: Adam  2015-05-28        Skomentuj 0

EGZAMIN PRÓBNY
W dniu 26.05.2015r. odbył się w naszej szkole próbny pisemny egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie T.6. Sporządzanie potraw i napojów (w formie e-learningowej ).
W egzaminie wzięło udział 19 uczniów z klasy III ZSZ - kucharz. Uczniowie mieli do rozwiązania 40 zadań w czasie 60 minut.
Nauczycielami odpowiedzialnymi za organizację i przebieg egzaminu byli : pani Emilia Durka , pani Karina Karasińska – Pirowska  oraz nauczyciel informatyki pan Adam Flisiuk.
22.06.2015r uczniowie przystąpią do właściwego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w, zawodzie kucharz.   Trzymamy kciuki ! Życzymy powodzenia.
autor: Adam  2015-05-26        Skomentuj 0

Zmiana Planu Lekcji
PLAN LEKCJI NA ROK SZKOLNY 2014/2015

ZMIANY PLANU OBOWIĄZUJĄ
OD 25-05-2015r
autor: Adam  2015-05-20        Skomentuj 0

III Test z bankowości
20 maja 2015 r.  uczniowie naszej szkoły z klas I TZ- technik hotelarstwa,  III TZ- technik hotelarstwa,  II TZ- technik żywienia i usług gastronomicznych oraz III TZ- technik żywienia i usług gastronomicznych przystąpili do „ III Testu z Wiedzy o Bankowości Mobilnej w Praktyce” , którego organizatorem jest Bank Pekao SA I Oddział w Kutnie. Tematem  tegorocznej edycji były zagadnienia z obszaru bankowości mobilnej. Uczniowie rozwiązywali test wielokrotnego wyboru oraz opracowywali propozycję hasła reklamowego promującego bankowość mobilną wśród młodzieży.
autor: Adam  2015-05-20        Skomentuj 0

III Test z bankowości

autor: Adam  2015-05-17        Skomentuj 0

Wycieczka do Bydgoszczy
 W dniu 13 maja 2015 r. grupa młodzieży z klas: III TZ - żug, III TZ - hotel, III TZ - kelner, II ZSZ - kucharz, I TZ - kelner, I TZ - żug, I TZ - żyw., I TZ - hotel pod opieką p. Moniki Ziębińskiej, p. Małgorzaty Kajszczarek-Szychowskiej i p. Mirosława Ziębińskiego uczestniczyła w wycieczce do Bydgoszczy.W pierwszej kolejności zwiedzali Wyższą Szkołę Gospodarki w Bydgoszczy, gdzie zostali zapoznani z ofertą edukacyjną WSG przez p. Marcina Żurańskiego oraz obiektami uczelni, między innymi: Centrum Rehabilitacji i Odnowy Biologicznej, Muzeum Fotografii. Uczestniczyli również w pokazie sterowanych dronów do filmowania zdarzeń w trudnych warunkach. Następnym celem naszej wycieczki były warsztaty w Muzeum Mydła i Historii Brudu, gdzie młodzież samodzielnie wyprodukowała mydło i wysłuchała informacji na temat historii mydła i brudu. Końcowym etapem wycieczki było zwiedzanie "Starówki Bydgoskiej".
Galeria
autor: Mirek  2015-05-13        Skomentuj 0


 
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl