wtorek, 30 maja 2017
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja 2017
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 1829081
Dzisiaj: 377
IP: 54.162.91.86

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

Kurs baristyczny
W dniach 14-16 XI 2014 roku odbył się w naszej szkole kurs baristyczny sponsorowany z funduszy Unii Europejskiej - projekt "Kształcenie zawodowe kluczem do sukcesu". Zajęcia odbywały się pod kierownictwem wielokrotnej Mistrzyni Świata i Polski Agnieszki Rojewskiej, która nie tylko podzieliła się z uczestnikami ogromną wiedzą teoretyczną, ale także niewyobrażalnymi umiejętnościami praktycznymi. Uczniowie nauczyli się m.in. prawidłowego parzenia kawy oraz podstaw sztuki Latte Art. Kurs zakończył się egzaminem praktycznym, który każdy z uczestników zdał.Udział w zajęciach brały: Ewelina Kruszyna, Ewelina Michalak, Kinga Zielińska, Karolina Krygier, Adrianna Pawlak, Monika Wróblewska, Katarzyna Wróbel, Dominika Golińska.
GALERIA
autor: Adam  2014-11-21        Skomentuj 0

K O M U N I K A T
K O M U N I K A T 
dla uczniów klas IV TZ
i absolwentów TZ i ZSZ z lat ubiegłych


Dyrektor Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 w Kutnie
przypomina, iż do 20 grudnia 2014 r. należy złożyć    
 w sekretariacie szkoły pisemną deklarację przystąpienia   
do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe (stary egzamin)
w sesji letniej 2015 r.
autor: Adam  2014-11-20        Skomentuj 0

NARODOWE ŚWIęTO NIEPODLEGŁOŚCI
Dnia 10. listopada odbyła się w naszej szkole uroczystość z okazji Narodowego Święta Niepodległości. 
Program artystyczny przygotowali uczniowie kl. II TZ - technik żywienia i usług gastronomicznych, pod kierunkiem wychowawczyni, Pani Moniki Żuber.
Szczególne wrażenie zrobił na wszystkich wspaniale dobrany montaż muzyczny, który podkreślał podniosły charakter uroczystości. 
Na zakończenie Pani Wicedyrektor Małgorzata Gładysiak podziękowała uczniom i ich wychowawczyni za przygotowanie apelu oraz zaprosiła chętnych do udziału w miejskich obchodach Narodowego Święta Niepodległości.
autor: Adam  2014-11-12        Skomentuj 0

Fitness w szkole

31.10.2014 r. odbył się nowoczesny fitness. Był on propozycja dla uczniów na poprawę sprawności fizycznej. Zajęcia pokazowe prowadzone były przez instruktorów fitness: Panią Justynę Rosolak i Pana Romana Nowackiego. W zajęciach uczestniczyły wszystkie dziewczęta z klas: I i III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych, I ZSZ kucharz, II TZ technik hotelarstwa, I TZ kelner i I TZ technik technologii żywności.

GALERIA

autor: Ola  2014-11-04        Skomentuj 0

WF z klasą

W dniu 29.10.2014 r. odbyła się debata "Sportowy okrągły stół". W ramach realizacji programu "WF z klasą". Debata miała na celu szukania sposobu udoskonalenia zajęć wychowania fizycznego. W debacie udział brali uczniowie klas: I, II, III, IV TZ technik hotelarstwa; I, II, III, IV TZ kelner; I, II, III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych; I, II, III, IV TZ technik technologii żywności oraz I, II, III ZSZ kucharz.

GALERIA

autor: Ola  2014-11-04        Skomentuj 0

Szkolenie z technologii utrzymania czystości

29 listopada 2014 roku odbyła prezentacja szkoleniowa na temat „Technologie utrzymania czystości w obiektach hotelowych i gastronomicznych”. Akredytowany trener pan Adam Góra ze śląskiej firmy Voigt zaprezentował dla klas o profilu hotelarskim i gastronomicznym nowoczesne metody, procedury oraz przepisy formalno-prawne dotyczące jakości sprzątania. Wykład miał formę prezentacji multimedialnej przy aktywnym udziale słuchaczy. Uczniów szczególnie zainteresowały kwestie związane z technologią utrzymania czystości w pokoju hotelowym, salach kuchenno – restauracyjnych a także wymogami HACCAP. Inicjatorką szkolenia była pani Beata Michałkiewicz. Znakomity odbiór i przyjęcie trenera firmy Voigt, daje nadzieję na kolejne, cykliczne spotkania.

GALERIA 

autor: Ola  2014-11-03        Skomentuj 0

Koncert ŁÓdzkiego Biura Koncertowego "Wirtuoz"
W dniu 27.10.2014r. odbył się Koncert ŁÓdzkiego Biura Koncertowego "Wirtuoz". Jak zawsze łÓdzcy artyści dostarczyli nam dużo niezapomnianych, muzycznych wrażeń. Świetna zabawa upłynęła nam na wsłuchiwaniu się w dźwięki elektrycznych skrzypiec i wiolonczeli. Mogliśmy podziwiać muzykę klasyczną z rÓżnych epok, połączoną z rÓżnymi stylami muzyki wspÓłczesnej. Dodatkową atrakcją był konkurs dla uczniÓw dotyczący rozpoznawania wykonawcÓw wskazanych utworÓw.
autor: SD  2014-10-28        Skomentuj 0

Mistrzostwa Szkoły w tenisie stołowym
W dniu 28.10.2014 r. odbyły się Mistrzostwa Szkoły w tenisie stołowym. Organizatorami turnieju byli nauczyciele wychowania fizycznego. Spośród wszystkich zawodników wyłoniono trójkę najlepszych dziewcząt oraz trójkę najlepszych chłopców. Wygrani zostali obdarowani drobnymi upominkami. A tak prezentowały się końcowe wyniki:

Dziewczęta:

Miejsce I: Patrycja Wziątek - klasa IV Technikum Zawodowe technik organizacji usług gastronomicznych
Miejsce II: Monika Wróblewska - klasa III Technikum Zawodowe technik hotelarstwa
Miejsce III: Marta Frątczak - klasa I Technikum Zawodowe technik hotelarstwa

Chłopcy:
Miejsce I: Dominik Szumiński - klasa III ZSZ kucharz
Miejsce II: Kamil Łęcki - klasa III ZSZ kucharz
Miejsce III: Damian Tomaszewski - klasa IV Technikum Zawodowe kelner

Gratulujemy wszystkim uczestnikom !! :)

GALERIA
autor: Ola  2014-10-28        Skomentuj 0

Wycieczka do Pułtuska
W dniu 22 października 2014 r. odbyła się wycieczka do Pułtuska, w której, uczestniczyli uczniowie klas: II TZ - kelner, II TZ - żug, II ZSZ - kucharz. Kuchnia i kultura jedzenia stanowią ważny element naszej kultury. Pod kierunkiem zamkowego Mistrza Kelnerstwa uczniowie odbyli warsztaty, jak należy zachować się przy stole, jak spożywać posiłki, korzystać z zastawy stołowej. Następnie, przy specjalnie przygotowanym obiedzie, uczestnicy wycieczki mieli możliwość wykorzystania zdobytych umiejętności w praktyce. Podczas warsztatów uczniowie poznali historię kultury stołu, historię polskiej kuchni, rodzaje zastawy stołowej, zasady kulturalnego siadania do stołu, jedzenia posiłków, picia napojów, odczytywania kodu ułożenia sztućców. Opanowanie tych zasad pod okiem specjalisty, pozwoli swobodnie rozkoszować się przyjemnościami stołu i urokiem towarzystwa zgromadzonego przy nim. Szczególna atmosfera zamkowego wnętrza sprawiła, że nauka zamieniła się w przyjemność.
Galeria
autor: Mirek  2014-10-28        Skomentuj 0

Starsze wiadomości: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82


 
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl