środa, 19 września 2018
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 2336029
Dzisiaj: 1278
IP: 54.80.83.123

Aktualnie :
zalogowanych:
gości:

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

Życzenia
Samorząd Uczniowski serdecznie dziękuje p. Monice Ziębińskiej i uczniom za przygotowanie przepysznych pierniczków, którymi zostali obdarowani nauczyciele i pracownicy szkoły z okazji Świąt Bożego Narodzenia.
autor: Mirek  2017-12-21        Skomentuj 0

Pierniki
 
autor: Mirek  2017-12-21        Skomentuj 54

Kurs obsługi kas fiskalnych w ramach projektu unijnego
Uczniowie klas IV TZ: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik technologii żywności i kelner uczestniczą od 7 grudnia 2017 r. w kursie obsługi kas fiskalnych, który odbywa się w ramach projektu „Kształcenie zawodowe uczniów ZSZ Nr 2 w Kutnie”. Jest to kolejne już szkolenie w ramach projektu realizowanego przez Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie i Zakład Doskonalenia Zawodowego w Płocku, współfinansowanego przez Unię Europejską. Głównym celem projektu jest podwyższenie poziomu jakości kształcenia i zdobycie dodatkowych umiejętności zawodowych uczniów oraz doposażenie bazy dydaktycznej.
autor: Karolina  2017-12-20        Skomentuj 0

Uczniowie „Troczewskiego” w finale VII edycji projektu „Gotuj Lokalnie”
W miniony piątek uczniowie „Troczewskiego”: Daria Wesołowska z kl. III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych i Łukasz Ciechomski z Branżowej Szkoły I Stopnia z oddziałami Zasadniczej Szkoły Zawodowej wzięli udział w finale konkursu kulinarnego „Gotuj lokalnie”, który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej DORMA w Warszawie. W czasie finałowej rozgrywki młodzi kucharze przygotowali: przystawkę - bogactwo jarzyn, mięsiwa oraz wątróbki drobiowej, wypełniające kruche babeczki otoczone sosem na bazie jaja z wolnego chowu oraz danie główne, które stanowił faszerowany filet z kurczaka zagrodowego, podany z sosem grzybowym w towarzystwie flambirowanych kopytek z dyni. Jury konkursu, w którym zasiedli wybitni kucharze: Marcin Budynek, Robert Sowa, Giancarlo Russo oraz prezes firmy „DROSED” S.A. docenili umiejętności kulinarne reprezentantów „Troczewskiego”, przyznając im wysokie czwarte miejsce wśród dziesięciu dwuosobowych drużyn. Udział uczniów w konkursie to kolejna okazja doskonalenia zdobytych w szkole umiejętności, walki z czasem i ze stresem, ale też zdobycia dodatkowego doświadczenia w branży kulinarnej.
Galeria
autor: Karolina  2017-12-18        Skomentuj 0

Sukces naszej drużyny strzeleckiej
Powiatowe Zawody Strzeleckie Ligi Obrony Kraju rozegrane w piątek 15 grudnia 2017 r. pod hasłem „Świąteczne strzelanie” zakończyły się sukcesem drużyny reprezentując ej naszą szkołę. Natalia Kuśmider (III żug), Natalia Domżał (II hotel) i Dawid Kubiak (III hotel) wystrzelali III miejsce wśród reprezentacji szkół ponadgimnazjalnych, ustępując jedynie drużynom I LO PUL.


autor: Karolina  2017-12-18        Skomentuj 18

UWAGA!
UWAGA!
Harmonogram egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w sesji styczniowej znajduje się w gablocie na parterze.
autor: Bartek  2017-12-14        Skomentuj 0

Konkurs na najciekawszą dekorację świąteczną sali rozstrzygnięty!
12 grudnia 2017 r. rozstrzygnięto konkurs zorganizowany przez Samorządu Uczniowski na najciekawszą dekorację świąteczną sali lekcyjnej. Zwyciężyła klasa II TZ żug/terminale, która wygrała pyszny poczęstunek - szarlotkę z lodami dla każdego ucznia.
autor: Karolina  2017-12-13        Skomentuj 0

Udział doradcy zawodowego w szkoleniu nt. Zintegrowany System Kwalifikacji
W dniu 11 grudnia 2017 r. p. Mariola Dębowska wzięła udział w Seminarium informacyjnym organizowanym przez Instytut Badań Edukacyjnych dla pracodawców, właścicieli firm i doradców zawodowych nt. ZINTEGROWANEGO SYSTEMU KWALIFIKACJI. Podczas seminarium uczestnicy dowiedzieli się m.in.:
• Czym jest Zintegrowany System Kwalifikacji i dlaczego pracuje się nad jego wdrażaniem?
• Po co mamy numery na świadectwach?
• Wymierne korzyści, jakie niesie za sobą idea „uczenia się przez całe życie”.
• Jak właściwie opisywać kwalifikacje, by bez trudu włączyć je do Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji?
• W jaki sposób projektować proces walidacji efektów uczenia się dla kwalifikacji rynkowych?
• Jak zostać instytucją certyfikującą i/lub podmiotem zewnętrznego zapewniania jakości?
 Seminarium prowadziła p. Joanna Wadas - trener Instytutu Badań Edukacyjnych zaangażowana w projektowanie i wdrażanie rozwiązań instytucjonalnych ZSK. Seminarium zawierało elementy: wykładów, warsztatów, ćwiczeń indywidualnych i pracy w grupach. Zajęcia podzielone były na IV sesje:
• Sesja I – Wprowadzenie do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji
• Sesja II – Ramy kwalifikacji, Zintegrowany Rejestr Kwalifikacji
• Sesja III – Walidacja i zapewnienie jakości
• Sesja IV – Włączanie, nadawanie kwalifikacji
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0

Uczniowie zakwalifikowani przez Marcina Budynka do VII edycji projektu „Gotuj Lokalnie”.
Kilka tygodni temu nauczyciele przedmiotów zawodowych: Emilia Durka i Anna Sujecka uczestniczyły w dwudniowych warsztatach prowadzonych w Warszawie przez mistrza kulinarnego Marcina Budynka. Po powrocie panie podzieliły się z uczniami zdobytą w czasie szkolenia wiedzą, którą już niedługo będą oni mogli wykorzystać w praktyce. Marcin Budynek wytypował bowiem naszą szkołę do udziału w konkursie kulinarnym „Gotuj lokalnie”. Do finału zakwalifikowali się: Daria Wesołowska z kl. III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych i Łukasz Ciechomski z kl. III Zasadniczej Szkoły Zawodowej kucharz. Uczniowie pod opieką Emilii Durki i Anny Sujeckiej przygotowali: przystawkę, którą stanowił faszerowany filet z kurczaka zagrodowego, podany z sosem grzybowym w towarzystwie flambirowanych kopytek z dyni oraz danie główne - bogactwo jarzyn, mięsiwa oraz wątróbki drobiowej, wypełniające kruche babeczki otoczone sosem na bazie jaja z wolnego chowu. Finał konkursu odbędzie się już 15 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORMA w Warszawie. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę – kurs w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka oraz nagrody rzeczowe. Trzymamy kciuki.
autor: Karolina  2017-12-11        Skomentuj 0


 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 


aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2017 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl