OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"
Statystyki
Licznik: 3541078 Dzisiaj: 328 IP: 44.192.112.123
Aktualnie : zalogowanych: 0 gości: 4
od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI
MIęDZYSZKOLNY KONKURS
MIęDZYSZKOLNY KONKURS Z ZAKRESU ŻYWIENIA CZŁOWIEKA ROZSTRZYGNIęTY…W Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie odbył się Międzyszkolny Konkurs Przedmiotowy z Zakresu Żywienia Człowieka na temat: Potrawy, napoje, zwyczaje żywieniowe obowiązujące w kuchniach wybranych narodów cz. 2. To już XIII edycja konkursu, odbywającego się tradycyjnie w pierwszy piątek marca.W konkursie wzięły udział dwuosobowe delegacje uczniów z następujących szkół: 1. Zespół Szkół Mechanizacji Rolnictwa im. Bohaterów Walk nad Bzurą w Piątku 2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Tadeusza Kościuszki w Łowiczu 3. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Łęczycy 4. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Władysława Stanisława Reymonta z Łowicza 5. Centrum Kształcenia Praktycznego w Łęczycy 6. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych z Poddębic 7. Centrum Kształcenia Praktycznego w Piątku 8. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą 1939 roku w Sochaczewie 9. Zespół Placówek Edukacyjno- Wychowawczych w Łęczycy 10. Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. dra A. Troczewskiego w Kutnie. Galeria
Zmagania konkursowe rozpoczęły się o godz. 9.15. Uczniowie rozwiązywali test składający się z 50 pytań , które dotyczyły zwyczajów żywieniowych stosowanych w kuchni: chińskiej, bułgarskiej, węgierskiej, angielskiej i innych.Atrakcją konkursu był interesujący wykład na temat „Alergie i nietolerancje pokarmowe” - prowadzony przez dietetyka p. Beatę Mońka z Sochaczewa. Po wykładzie uczestnicy konkursu brali udział w warsztatach kulinarnych sporządzania potraw stosowanych przy alergiach i nietolerancjach pokarmowych. Zajęcia prowadzone były przez uczniów Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą w Sochaczewie pod kierunkiem p. Anety Bożewskiej i p. B. Mońka. Wiele przyjemności sprawiła degustacja wyrobów cukierniczych sponsora konkursu, firmy T.D.J. Ozdowscy sp.j. oraz potraw sporządzonych w czasie warsztatów.Ostatnim punktem miłego spotkania było ogłoszenie wyników konkursu i wręczenie nagród. Najlepszymi w tegorocznej edycji konkursu okazali się: 1) Kornelia Sowińska z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie 2) Julita Dąbrowska z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą 1939 roku w Sochaczewie 3) Ewelina Komorowska z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie. Nagrody ufundował i sponsorem konkursu był p. Tadeusz Ozdowski. Gratulacje należą się wszystkim uczestnikom konkursu. Przyjechali do nas najlepsi reprezentanci poszczególnych szkół. Szczególne wyróżnienie należy się zwycięzcom zmagań. Organizacją konkursu zajęły się: p. Ewa Żydowo, p. Joanna Andrzejewska. DZIęKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY POMAGALI W ORGANIZACJI KONKURSU.