sobota, 19 września 2020
     
 
Misja i wizja szkoły - cel, do którego dążymy:
Szkoła przyjazna, bezpieczna, w której każdy uczeń osiągnie sukces na miarę swoich możliwości.

Menu
Edukacja
Osiągnięcia
Szkoła
"Mobilni zawodowcy"
Polecamy
AEHT
amso
WFOS
GEOUNI


OgÓlnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia"

Statystyki
Licznik: 3292516
Dzisiaj: 789
IP: 3.235.137.159

Aktualnie :
zalogowanych: 0
gości: 5

od 23-02-2004
PROMOCJA TROCZEWSKI

MIęDZYSZKOLNY KONKURS
MIęDZYSZKOLNY  KONKURS  Z ZAKRESU ŻYWIENIA CZŁOWIEKA ROZSTRZYGNIęTY…W Zespole Szkół Zawodowych Nr 2  im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie  odbył się Międzyszkolny Konkurs Przedmiotowy z Zakresu Żywienia Człowieka na temat: Potrawy, napoje, zwyczaje żywieniowe obowiązujące w kuchniach wybranych narodów cz. 2. To już XIII edycja konkursu, odbywającego się tradycyjnie w pierwszy piątek marca.W konkursie wzięły udział dwuosobowe delegacje uczniów z następujących szkół:
1. Zespół Szkół Mechanizacji Rolnictwa im. Bohaterów Walk nad Bzurą w  Piątku                   
2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2    Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego   im. Tadeusza Kościuszki w Łowiczu
3. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Łęczycy
4. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Władysława Stanisława Reymonta z Łowicza
5. Centrum Kształcenia Praktycznego w Łęczycy
6. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych z Poddębic
7. Centrum Kształcenia Praktycznego w Piątku
8. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą 1939 roku w Sochaczewie 9. Zespół Placówek Edukacyjno- Wychowawczych w Łęczycy
10. Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. dra A. Troczewskiego w Kutnie.
Galeria


Zmagania konkursowe rozpoczęły się o godz. 9.15. Uczniowie rozwiązywali test składający się z 50 pytań , które dotyczyły zwyczajów żywieniowych stosowanych w kuchni: chińskiej, bułgarskiej, węgierskiej, angielskiej i innych.Atrakcją konkursu był interesujący wykład na temat „Alergie i nietolerancje pokarmowe” -    prowadzony przez dietetyka p. Beatę Mońka z Sochaczewa.  Po wykładzie uczestnicy konkursu brali udział w warsztatach kulinarnych sporządzania potraw stosowanych przy alergiach i nietolerancjach  pokarmowych.  Zajęcia prowadzone były przez uczniów  Zespołu Szkół Rolniczego  Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą w Sochaczewie pod  kierunkiem p. Anety Bożewskiej i p. B. Mońka. Wiele przyjemności sprawiła  degustacja wyrobów cukierniczych sponsora konkursu, firmy T.D.J. Ozdowscy  sp.j. oraz potraw sporządzonych w czasie warsztatów.Ostatnim punktem  miłego spotkania było  ogłoszenie wyników konkursu i wręczenie nagród. Najlepszymi w tegorocznej edycji konkursu okazali się:
1) Kornelia Sowińska z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie
2) Julita Dąbrowska z  Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Bohaterów Walk nad Bzurą 1939 roku w Sochaczewie
3) Ewelina Komorowska z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie.
Nagrody ufundował i sponsorem konkursu był p. Tadeusz Ozdowski. Gratulacje należą się wszystkim uczestnikom konkursu. Przyjechali do nas najlepsi reprezentanci poszczególnych szkół. Szczególne wyróżnienie należy się zwycięzcom zmagań. Organizacją konkursu zajęły się: p. Ewa Żydowo, p. Joanna Andrzejewska.
DZIęKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY POMAGALI  W ORGANIZACJI KONKURSU.
autor: Mirek  2015-03-07        Skomentuj 0



 
Projekt UE


ProjektRzadowy
zawodowcy
 

Jednostka Organizacyjna Powiatu Kutnowskiego



aktualnie nie jest prowadzona żadna ankieta

 
     

© 2003- 2020 Kutno
hosted & design www.troczewski.pl